RATY i płatności odroczone. Kup NIFTY pro teraz, zapłać później! Sprawdź szczegóły >>x
badanienifty.pl Test NIFTY pro Test NIFTY – opinie o NIFTY pro w testDNA

Test NIFTY – opinie o NIFTY pro w testDNA

Dodaj opinięNasze Pacjentki w opiniach o teście NIFTY pro najczęściej podkreślają szybki wynik oraz spokój, który przyniosło im wykonanie badania.

Poznaj opinie Mam, które wykonały test NIFTY pro w testDNA Laboratorium oraz ich historie. Zobacz dlaczego warto wykonać test NIFTY pro.

Test NIFTY pro – opinie

Dziękujemy za opinię!

Wszystkie opinie są dla nas ważne. Pomagają nam dbać o zadowolenie naszych Pacjentek i podnosić jakość naszych usług.

Jeśli chcesz, możesz też dodać swoją opinię na naszym profilu na Facebooku tutaj: https://www.facebook.com/testniftypropolska/reviews

Zachęcamy też do wypełnienia krótkiej anonimowej ankiety poniżej (czas wypełniania ankiety wynosi około 2 minuty):

Ankieta o badaniu NIFTY pro

    1. Skąd dowiedziała się Pani o teście NIFTY pro?

    2. Co sprawiło, że zdecydowała się Pani, na zlecenie badania w naszym laboratorium?

    3. Jak trafiła Pani do nas?

    4. Czy jest Pani zadowolona z przeprowadzenia badania? (1-5, 1 – zdecydowanie nie, 5 – zdecydowanie tak)

    Ocena:
    Uzasadnienie:

    5. Czy jest Pani zadowolona z obsługi klienta? (1-5, 1 – zdecydowanie nie, 5 – zdecydowanie tak)

    Ocena:
    Uzasadnienie:

    6. Czy jest Pani zadowolona z wizyty w placówce? (1-5, 1 – zdecydowanie nie, 5 – zdecydowanie tak) – odpowiedzieć w przypadku badania z wizytą w placówce

    Ocena:
    Uzasadnienie:

    7. Czy jest Pani zadowolona z wizyty domowej? (1-5, 1 – zdecydowanie nie, 5 – zdecydowanie tak) – odpowiedzieć w przypadku wykonywania badania z wizytą domową

    Ocena:
    Uzasadnienie:

    8. Czy poleci Pani nas znajomym? (1-5, 1 – zdecydowanie nie, 5 – zdecydowanie tak)

    Ocena:
    Uzasadnienie:

    9. Która forma płatności byłaby dla Pani bardziej wygodna:

    Uzasadnienie:

    10. Dodatkowe uwagi

    zgoda0

    11. Jeżeli życzy sobie Pani kontaktu z naszej strony w celu odpowiedzi
    na zgłoszone uwagi, prosimy o pozostawienie adresu e-mail:

    test nifty pro forum

     

    „Dlugo zwlekalam zeby napisac opinie o badaniu,zdecydowalam sie na nie jak wiekszosc mam,po dobrym usg ale zlym wyniku testu PAPPA,ryzyko trisomii 21 -1:20!!pobranie krwi we wtorek a wynik Nifty w poniedziałek przed godzina 9,ryzyko spadlo 1 do 1,5 mld! Ale mysl o tym ze to badanie przesiewowe a nie diagnostyczne nie dawalo mi spokoju,zdecydowalam sie na amniopunkcje,dodatkowo wzielismy opcje z wynikiem QF-PCR zeby skrocic niepewnosc i to byl błąd! Wynik wyszedl niedecydujacy dla markera w chromosomie 13! Kolejne dwa tygodnie ovzekiwania na kariotyp z amniocytow( chyba nie musze pidac ile zdrowia kosztowal mnie ten czas),okazalo sie ze kariotyp jest prawodlowy ale badanie QF-PCR wyszlo niedecydujace wiec dostalam zalecenie zrobienia kariotypu molekularnego metoda aCGH,i kolejny tydzien oczekiwania na wynik,moje nerwy byly w strzępach, otarlam sie o depresje.....dzis przyszedl wynik -kariotyp prawidlowy ,brak mikrodelecji/mikroduplikacji,caly proces trwal 6 i pol tygodnia,ale wszystkie te badania potwierdzily to co z nifty wiedzialam po tygodniu,dlatego kazdej niezdecydowanej mamie goraco polecam ten test, a najlepiej z testu PAPPA wogole zrezygnowac !!!”

    Angelika
    25.01.2023 r.
    .

    Pani Angeliko, cieszymy się, że mogliśmy pomóc. Dziękujemy za podzielenie się opinią. Pozdrawiamy serdecznie

    Test NIFTY

    „Miałam zły wynik testu pappa z męże zdecydowalismy się na test NIFTY. Wynik był po 5 dniach roboczych personel profesjonalny. Wszystkim mamą polecam gorąco. Teraz oczekujemy zdrowego chłopca”

    OLA
    23.01.2023 r.
    .

    Dziękujemy Pani Olu, cieszymy się, że mogliśmy pomóc. Pozdrawiamy serdecznie

    Test NIFTY

    „Gorąco poleca to była najlepsza decyzja po zlym wyniku testu pappa. Miła i profesjonalny personel. Wyniki miałam w ciągu 5 dni roboczy. Teraz mogę mogę spokojnie spać i oczekiwać na zdowego chłopca”

    Ola
    23.01.2023 r.
    .

    Dziękujemy Pani Olu, pozdrawiamy serdecznie

    Test NIFTY

    „Zamieszczę tu informację której sama szukałam czekając na wyniki. Pobranie odbyło się we czwartek po południu, ale kurier odebrał próbkę w piatek. Wynik w nast. czwartek zaraz przed 16. Więc szybko. Panie z infolinii jak zwykle przemiłe i empatyczne, zwłszcza Pani Izabella:) Bardzo polecam!”

    Katarzyna
    23.01.2023 r.
    .

    Pani Katarzyno, dziękujemy za podzielenie się opinią. Pozdrawiamy serdecznie

    Test NIFTY

    „Wszystko super zorganizowane, szybki pobór próbki krwi w umowionym telefonicznie punkcie. Wyniki bardzo szybko po 6 dniach. Po winikach uczucie jakby głaz z serca spadł. Czekamy na zdrową córę.”

    Dorota
    23.01.2023 r.
    .

    Pani Doroto, cieszymy się, że mogliśmy pomóc. Pozdrawiamy serdecznie

    Test NIFTY

    „Zdrowie nie ma ceny, dlatego też wszystkim przyszłym mamom gorąco polecam wykonanie testu NIFTY pro. Wyniki w ciągu 6 dni. Spokój w ciąży jest bezcenny, a uśmiech ma twarzy nie znika.”

    Wioleta
    29.12.2022 r.
    .

    Dziękujemy Pani Wioleto i pozdrawiamy serdecznie!

    Test NIFTY

    „Bardzo szybko i sprawnie umówiony termin z panią przez telefon, na miejscu miła obsługa, uśmiechnięta i też wszystko sprawnie poszło. Wyniki już po 7 dniach, więc jeżeli w stresie się na nie czeka to jest to bardzo szybko. Pomimo złych wyników pappa tu wyszło bardzo niskie ryzyko i co też cieszy, okazało się, że to dziewczynka.Polecam te laboratorium!”

    Sara
    28.12.2022 r.
    .

    Pani Saro, dziękujemy. Cieszymy się, że mogliśmy pomóc. Pozdrawiamy serdecznie

    Test NIFTY

    „Gorąco polecam. Sprawna i empatyczna obsługa, wyniki szybko (w środę pobranie krwi, wynik w piątek w nastepnym tygodniu). Po otrzymaniu wyniku testu pappa (usg w normie, jednak badania biochemiczne zwiekszyły ryzyko trisomii 21) od razu zdecydowalismy sie z mężem na badanie nifty pro. Ryzyko spadło z 1:299 do 1:570mln. Warto też sprawdzić płeć. U nas niespodzianka, bo chłopczyk okazał sie dziewczynką :)”

    A.
    21.12.2022 r.
    .

    Dziękujemy i pozdrawiamy serdecznie 🙂

    Test NIFTY

    „To była najlepsza decyzja, że od razu zdecydowałam się na test NIFTY, a zupełnie zrezygnowałam z wykonania testu PAPPA.Dodatkowo nie spodziewałam się tak szybkiego otrzymania wyniku- pobranie krwi odbyło się w poniedziałek, a jeszcze w tym samym tygodniu w piątek rano otrzymałam już wynik.To dopiero 10 tydzień mojej ciąży, jestem jeszcze przed badaniami prenatalnymi, a już mogę być spokojna o to, że maleństwo będzie zdrowe i mogę w pełni cieszyć się ciążą.Dziękuję”

    Kamila
    2.12.2022 r.
    .

    Pani Kamilo, cieszymy się, że mogliśmy pomóc. Dziękujemy i pozdrawiamy serdecznie.

    Test NIFTY

    „Dobra organizacja pobrania próbki i uprzejma, kompetentna obsługa klienta. Na duży plus przejrzysty panel klienta online. Jednak czas oczekiwania na wyniki bardzo długi. Pomimo, że wynik badania został zatwierdzony przez laboratorium 2.11 (jak wskazuje otrzymany dokument), nam zostały udostępnione dopiero 7.11. Biorąc pod uwagę fakt, że całość procesu była mocno przedłużona przez konieczność dwukrotnego pobrania krwi, uważam przetrzymywanie wyników za niedopuszczalne. Dopiero po kilku telefonach na infolinię udało się wyniki odblokować, inaczej prawdopodobnie czekalibyśmy kolejne dni.”

    Dominika
    24.11.2022 r.
    .

    Pani Dominiko, dziękujemy bardzo za podzielenie się opinią.

    Skontaktowaliśmy się z Panią telefonicznie, aby wyjaśnić tę sytuację. Wynik badania został wydany w prawidłowym czasie, przed 10 dniem roboczym od dotarcia próbki do laboratorium.

    Konieczność ponownego pobrania krwi zgłasza laboratorium w szczególnych sytuacjach. Nie są one częste, jednak faktycznie wiążą się z przedłużeniem całego badania. Niemniej jednak deklarowany czas wydania wyniku został zachowany. Jeszcze raz dziękujemy i pozdrawiamy serdecznie.

    Test NIFTY
    A Ty jak oceniasz Test NIFTY?
     
     
    Strona 1 z 24:
    «
     
     
    1
    2
    3
     
    »
     

    test nifty pro forum

    Test NIFTY pro – opinie

    Zobacz też opinie:

    Możesz sprawdzić najczęściej zadawane pytania
    Ile kosztuje test NIFTY pro?

    Całkowity koszt testu NIFTY pro wynosi 2397 zł. Cena ta obejmuje analizę próbki, pobranie materiału w placówce medycznej, ubezpieczenie, konsultację wyniku pozytywnego z lekarzem genetykiem. Opłatę za badanie można rozłożyć na raty. Więcej…

    Co bada test NIFTY?
    Test NIFTY określa ryzyko wystąpienia:

      • Trzech najczęstszych wad chromosomowych tj. Zespołu Downa, Zespołu Edwardsa oraz Zespołu Patau, trisomii 9, 16, 22
      • Aneuploidii chromosomów płci: monosomia X (zespół Turnera), XXY (zespół Klinefeltera ), XXX, XYY
      • Zespołu mikrodelecji: 5p (zespół kociego krzyku), 1p36, 2q33.1, zespołu Jacobsena (11q23), zespołu DiGeorge’a 2 (10p14-p13), zespołu Van der Woude (1q32.2), zespołu Pradera-Williego/Angelmana (15q11.2).
    Czy test NIFTY to jest to samo co test PAPPA?

    Nie, NIFTY pro jest badaniem genetycznym i bada DNA dziecka, nie czynniki wskazujące na możliwość wystąpienia trisomii. Test NIFTY podobnie jak test Pappa jest przesiewowym badaniem prenatalnym określającym ryzyko wystąpienia jednej z trisomii, jednak NIFTY pro ma znacznie szerszy zakres badanych chorób (94, w tym mikrodelecje i mikroduplikacje). Czułość testu NIFTY jest zdecydowanie wyższa i wynosi ponad 99% dla trisomii 21., a w przypadku testu Pappa jest to 90%.

    Czy test NIFTY to jest to samo co amniopunkcja?

    Nie. Test NIFTY jest przesiewowym badaniem prenatalnym natomiast amniopunkcja to test diagnostyczny. Co to oznacza? W przypadku kiedy test NIFTY wskaże ryzyko wystąpienia trisomii rekomendowane jest wykonanie amniopunkcji w celu potwierdzenia diagnozy. Amniopunkcja wiąże się z ryzykiem powikłań takich jak poronienie, tymczasem NIFTY pro jest badaniem wykonywanym z krwi matki, jest więc zupełnie bezpieczny.

    Ile czeka się na wynik badania?

    Na wynik testu oczekuje się 10 dni roboczych od momentu dotarcia próbek do laboratorium. Jest to maksymalny czas, często wynik jest szybciej, nawet w 5-6 dni. Transport trwa zwykle 1-2 dni robocze. Czytaj więcej o transporcie

    To jest maksymalny czas oczekiwania, często wynik dostępny jest szybciej.

    zobacz więcej pytań


    4.9/5 - (66 głosów / głosy)

    Mapa

    Gdzie wykonać NIFTY pro w testDNA?
    Punkty pobrań [CAŁA POLSKA]

    Umów wizytę domową
    CZĘSTY WYBÓR Pobranie próbki NIFTY pro z dojazdem do domu pacjentki Umów wizytę domową >>

    nifty raty

    x
    Opinie klientów
    4.95 / 5.00 236 opinii
    Poznaj opinie naszych Pacjentek
    x
    Zarezerwuj termin
    Zadzwoń terazTel. 533 090 626