Test NIFTY pro Opinie Czy warto zrobić?
Autoryzowane placówki i wizyty domowe w całej Polsce
Autoryzowane placówki i wizyty domowe w całej PolsceAutoryzowane placówki i wizyty domowe w całej Polsce
testDNA
Ponad 200 punktów pobrań i wizyty w całej polsce
badanienifty.pl Test NIFTY pro Test NIFTY – opinie o NIFTY pro w testDNA

Test NIFTY – opinie o NIFTY pro w testDNA

Dodaj opinięNasze Pacjentki w opiniach o teście NIFTY pro najczęściej podkreślają szybki wynik oraz spokój, który przyniosło im wykonanie badania.

Poznaj opinie Mam, które wykonały test NIFTY pro w testDNA Laboratorium oraz ich historie. Zobacz dlaczego warto wykonać test NIFTY pro.

Test NIFTY pro – opinie

Dziękujemy za opinię!

Wszystkie opinie są dla nas ważne. Pomagają nam dbać o zadowolenie naszych pacjentów i podnosić jakość naszych usług.

Zachęcamy też do wypełnienia krótkiej anonimowej ankiety dotyczącej przebiegu badania NIFTY pro TUTAJ>> (czas wypełniania ankiety wynosi około 2 minut) oraz ankiety dotyczącej pobrania próbki do NIFTY pro w domu TUTAJ>>.

Ankieta o badaniu NIFTY pro

    1. Skąd dowiedziała się Pani o teście NIFTY pro?

    2. Co sprawiło, że zdecydowała się Pani, na zlecenie badania w naszym laboratorium?

    3. Jak trafiła Pani do nas?

    4. Czy jest Pani zadowolona z przeprowadzenia badania? (1-5, 1 – zdecydowanie nie, 5 – zdecydowanie tak)

    Ocena:
    Uzasadnienie:

    5. Czy jest Pani zadowolona z obsługi klienta? (1-5, 1 – zdecydowanie nie, 5 – zdecydowanie tak)

    Ocena:
    Uzasadnienie:

    6. Czy jest Pani zadowolona z wizyty w placówce? (1-5, 1 – zdecydowanie nie, 5 – zdecydowanie tak) – odpowiedzieć w przypadku badania z wizytą w placówce

    Ocena:
    Uzasadnienie:

    7. Czy jest Pani zadowolona z wizyty domowej? (1-5, 1 – zdecydowanie nie, 5 – zdecydowanie tak) – odpowiedzieć w przypadku wykonywania badania z wizytą domową

    Ocena:
    Uzasadnienie:

    8. Czy poleci Pani nas znajomym? (1-5, 1 – zdecydowanie nie, 5 – zdecydowanie tak)

    Ocena:
    Uzasadnienie:

    9. Która forma płatności byłaby dla Pani bardziej wygodna:

    Uzasadnienie:

    10. Dodatkowe uwagi

    zgoda0

    11. Jeżeli życzy sobie Pani kontaktu z naszej strony w celu odpowiedzi
    na zgłoszone uwagi, prosimy o pozostawienie adresu e-mail:

    Ankieta dotycząca pobrania próbki do NIFTY pro w domu

    test nifty pro forum

     

    „Dziękuję za szybie i jasne wyniki, teraz tylko czekać na poród.”

    Krynicka
    26.09.2022 r.
    .

    Dziękujemy i pozdrawiamy serdecznie

    Test NIFTY

    „Serdecznie polecam, ten test w odróżnieniu do testu PAPPA daje ogromną pewność co do zdrowia dziecka a wyniki są już po 5 dniach roboczych. Z całego serca polecam badanie Nifty Pro i laboratorium, nie mam absolutnie nic do zarzucenia.”

    Patrycja
    19.09.2022 r.
    .

    Pani Patrycjo, dziękujemy i pozdrawiamy serdecznie.

    Test NIFTY

    „Polecam zrobić to badanie każdej kobiecie w ciąży, jeśli tylko finanse pozwalają i najlepiej zrobić to jeszcze przed testem PAPPA. Niestety ja zrobiłam najpierw badania prenatalne i w teście PAPPA (pomimo prawidłowego usg) z powodu niskiego poziomu białka PAPPA we krwi wyszło nam wysokie ryzyko zespołu Downa. To, ile się nastresowałam, to moje.Zdecydowaliśmy się na badanie Nifty PRO ze względu na to, aby wykluczyć chorobę i cieszyć się spokojem przez resztę ciąży, lub odpowiednio przygotować się na przyjście chorego dziecka na świat. Przy okazji poznaliśmy płeć, która nie była widoczna podczas dotychczasowych USG i cieszymy się na wieść, że będziemy mieć zdrową córę.Obsługa laboratorium - konsultanci cudowni!Pobranie miałam w czwartek o 13, wynik przyszedł już w najbliższy wtorek (!) o 11:30. DZIĘKUJĘ!!!!Wiadomość o zdrowym dziecku jest warta każde pieniądze.”

    Klaudia
    9.08.2022 r.
    .

    Dziękujemy Pani Klaudio i cieszymy się, że mogliśmy pomóc. Pozdrawiamy serdecznie

    Test NIFTY

    „Dzięki badaniom jesteśmy spokojni i wiemy że będziemy mieć zdrową córeczkę. Wynik otrzymaliśmy bardzo szybko, w poniedziałek było pobranie w piątek już wyniki. Polecam wszystkim testy nifty pro!”

    Magdalena
    8.08.2022 r.
    .

    Pani Magdaleno, dziękujemy i pozdrawiamy serdecznie!

    Test NIFTY

    „Test NIFTY PRO szczerze polecam wszystkim rodzicom oczekującym maleństwa. Jestem bardzo zadowolona zarówno z konsultacji telefonicznych z Panią Beatą, jak i z wizyty w domu wyznaczonej pielęgniarki. Pani Beata cierpliwie odpowiadała za kazdym razem na wszystkie moje pytania. Wynik bardzo szybko, sprawił, że jesteśmy spokojni o nasze maleństwo. A przed nami jeszcze test Pappa, który wiem, że często przynosi mnóstwo niepotrzebnego stresu i płaczu. Cieszę się i dziękuję, że miałam możliwość wykonać badanie wcześniej. Przyznam, że jak tylko dowiedziałam się od lekarza o teście NIFTY, miałam ogromny dylemat głównie z powodu ceny. Jednak po rozmowie z mężem i przemyśleniach uznaliśmy, że zdrowie i spokój są warte każdych pieniędzy. Dlatego WARTO”

    Justyna
    3.08.2022 r.
    .

    Pani Justyno, cieszymy się, że mogliśmy pomóc. Dziękujemy bardzo za podzielenie się opinią i pozdrawiamy serdecznie!

    Test NIFTY

    „Z całego serca polecam. Gdybym wiedziała wcześniej o tym badaniu, zrobiłabym to od razu przed pobraniem krwi Pappa, by uniknąć tego stresu i płaczu. Niesamowita obsługa, bardzo sprawny i szybki kontakt zarówno poprzez mail jak i telefon. Czas oczekiwania nie był dlugi, a po otrzymaniu wyników ulga nie do opisania warta każdej złotówki.”

    Natalia
    28.07.2022 r.
    .

    Pani Natalio, dziękujemy. Cieszymy się, że mogliśmy pomóc.

    Test NIFTY

    „Po niezbyt optymistycznym wyniku testu Pappa zdecydowałam sie zrobić test Nifty Pro, ponieważ inwazyjne metody nie wchodziły w grę i nie chciałam narażać dziecka. Miałam przy wieku 37 lat ryzyko T21 1:142. USG było w porządku a w biochemi wyszła za wysoka wolna Beta HCG i w głębi wierzyłam że wszystko jest w porządku to jednak zostało zasiane ziarnko niepewności. Nifty pro to super alternatywa dla mam które boją się inwazyjnych badań. W środę miałam pobrana krew a we wtorek koło 13 wynik był już dostępny. Jak ktoś się waha to mogę szczerze polecić. Pozdrawiam”

    Agnieszka
    7.07.2022 r.
    .

    Dziękujemy Pani Agnieszko i cieszymy się, że mogliśmy pomóc. Pozdrawiamy serdecznie

    Test NIFTY

    „Z calego serca polecam badanie Nifty wszystkim przyszłym rodzicom. Kobsultanci bardzo mili i profesjonalni, służący pomocą w każdej chwili. Badanie przyszło juz po 3 dniach roboczych. Cena nie jest wygórowana.”

    Magdalena
    7.07.2022 r.
    .

    Pani Magdaleno, dziękujemy i pozdrawiamy serdecznie.

    Test NIFTY

    „Mam za sobą 2 ciąże , w obecnej ze względu na leki jakie przyjmuje, baliśmy się o zdrowie malucha… i tak zdecydowaliśmy się na testy nifty. To była najlepsza decyzja ! Próbki po 2 dniach od pobrania były w laboratorium na 4 dzień roboczy otrzymałam już wyniki! Polecam bardzo wszystkim przyszłym rodzicom którzy chcą mieć spokojna głowę !”

    Natalia
    6.07.2022 r.
    .

    Pani Natalio, dziękujemy i pozdrawiamy serdecznie.

    Test NIFTY

    „Wykonanie testu, to błogi spokoj dla mamy na kolejne tygodnie ciąży, to komfort warty kazdej złotówki... Wynik po 5 dniach od pobrania, bardzo profesjonalna obsługa. POLECAM. Teraz czekamy na zdrową córeczkę.”

    Anna
    4.07.2022 r.
    .

    Pani Anno, dziękujemy i pozdrawiamy serdecznie.

    Test NIFTY
    A Ty jak oceniasz Test NIFTY?
     
     
    Strona 1 z 22:
    «
     
     
    1
    2
    3
     
    »
     

    test nifty pro forum

    Test NIFTY pro – opinie

    Zobacz też opinie:

    Możesz sprawdzić najczęściej zadawane pytania
    Ile kosztuje test NIFTY pro?

    Całkowity koszt testu NIFTY pro wynosi 2397 zł. Cena ta obejmuje analizę próbki, pobranie materiału w placówce medycznej, ubezpieczenie, konsultację wyniku pozytywnego z lekarzem genetykiem. Opłatę za badanie można rozłożyć na raty. Więcej…

    Co bada test NIFTY?
    Test NIFTY określa ryzyko wystąpienia:

      • Trzech najczęstszych wad chromosomowych tj. Zespołu Downa, Zespołu Edwardsa oraz Zespołu Patau, trisomii 9, 16, 22
      • Aneuploidii chromosomów płci: monosomia X (zespół Turnera), XXY (zespół Klinefeltera ), XXX, XYY
      • Zespołu mikrodelecji: 5p (zespół kociego krzyku), 1p36, 2q33.1, zespołu Jacobsena (11q23), zespołu DiGeorge’a 2 (10p14-p13), zespołu Van der Woude (1q32.2), zespołu Pradera-Williego/Angelmana (15q11.2).
    Czy test NIFTY to jest to samo co test PAPPA?

    Nie, NIFTY pro jest badaniem genetycznym i bada DNA dziecka, nie czynniki wskazujące na możliwość wystąpienia trisomii. Test NIFTY podobnie jak test Pappa jest przesiewowym badaniem prenatalnym określającym ryzyko wystąpienia jednej z trisomii, jednak NIFTY pro ma znacznie szerszy zakres badanych chorób (94, w tym mikrodelecje i mikroduplikacje). Czułość testu NIFTY jest zdecydowanie wyższa i wynosi ponad 99% dla trisomii 21., a w przypadku testu Pappa jest to 90%.

    Czy test NIFTY to jest to samo co amniopunkcja?

    Nie. Test NIFTY jest przesiewowym badaniem prenatalnym natomiast amniopunkcja to test diagnostyczny. Co to oznacza? W przypadku kiedy test NIFTY wskaże ryzyko wystąpienia trisomii rekomendowane jest wykonanie amniopunkcji w celu potwierdzenia diagnozy. Amniopunkcja wiąże się z ryzykiem powikłań takich jak poronienie, tymczasem NIFTY pro jest badaniem wykonywanym z krwi matki, jest więc zupełnie bezpieczny.

    Ile czeka się na wynik badania?

    Na wynik testu oczekuje się 10 dni roboczych od momentu dotarcia próbek do laboratorium. Jest to maksymalny czas, często wynik jest szybciej, nawet w 5-6 dni. Transport trwa zwykle 1-2 dni robocze. Czytaj więcej o transporcie

    To jest maksymalny czas oczekiwania, często wynik dostępny jest szybciej.

    zobacz więcej pytań


    4.9/5 - (61 głosów / głosy)

    Nifty pro różnią się między sobą

    x
    Opinie klientów
    4.96 / 5.00 219 opinii
    Poznaj opinie naszych Pacjentek
    x
    Zarezerwuj termin
    Zadzwoń terazTel. 533 090 626